El PSIB-PSOE referma el seu compromís amb el feminisme i demana a totes les dones “que facin història el 28 d’abril com la varen fer el 8 de març”

Pere Joan Pons i Francina Armengol han acompanyat un nombrós grup de dones socialistes candidates a les diferents institucions a repartir material informatiu sobre les polítiques feministes de la formació

“Deman el vot entusiasta per al Partit Socialista i que les dones tornem a fer història el 28 d’abril com també la vàrem fer el 8 de març”. Així és com s’ha expressat la candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, durant la passejada que ha fet amb un grup de dones candidates per repartir material informatiu sobre les polítiques d’igualtat.

La candidata socialista ha demanat el vot per fer front “al trio de dretes que té una obsessió clara en frenar la igualtat i tornar a ficar les dones a casa” i s’ha referit al fet que la “igualtat és legal, però encara no és real”.

En aquest sentit, Armengol ha destacat que “es necessiten polítiques valentes i compromeses, i els socialistes ho assumim, amb mesures com continuar amb el pacte contra la violència masclista i, especialment, amb una llei per evitar la bretxa salarial”.

Pel que fa a les polítiques ja executades a les Balears i a Espanya, ha destacat la Llei d’Igualtat, el mateix Pacte contra la Violència Masclista, les polítiques de coeducació i la inversió en serveis públics i millores socials, “que sempre redunden en benefici de les dones o el retorn a la seguretat social de les dones cuidadores”.

“Les dones tenim una responsabilitat major el 28 d’abril, i és votar per a nosaltres mateixes i per a una societat més igualitària i lliure”, ha conclòs Armengol.

Pere Joan Pons, candidat al Congrés dels Diputats, també ha acompanyat la comitiva de dones socialistes, i ha dit sentir-se “orgullós com a socialista” del fet que tant el Govern de les Illes Balears com el de Pedro Sánchez estiguin formats per una majoria de dones.

Pons ha volgut destacar algunes de les mesures que el govern de Pedro Sánchez tirarà endavant a partir del 28 d’abril i ha exposat que “la llei contra la discriminació de tracte entre homes i dones serà una de les primeres lleis que esper que es puguin aprovar” i ha posat de relleu que un dels altres objectius és “rompre la bretxa salarial”.

Així mateix, el candidat socialista ha dit que, mentre altres formacions defensen els ventres de lloguer, “nosaltres lluitarem en contra i impulsarem plans d’igualtat en les empreses” duent “la igualtat i el feminisme al lloc més alt de l’agenda” i apostant per “lleis com la que volem posar en marxa per lluitar contra el tràfic i l’explotació sexual i per abolir la prostitució”.

Per acabar, Pons s’ha referit a l’onada feminista iniciada els darrers anys i ha apuntat que “el 8 de març demostra que la pròxima legislatura serà la legislatura de les dones” per concloure que “el vot de les dones serà decisiu diumenge”.

Comments are closed