Carme Buades, l’Anuari de la Joventut, Sebastià Portell, Xesc Mainzer i Carles Bover, guardonats en els XII Premis Isabel Coll de les JSIB

Pere Joan Pons ha reivindicat la tasca i el compromís dels joves guardonats en els XII Premis Isabel Coll perquè “no tornem a caure mai més en un abisme que tenim tan a prop”

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) han lliurat avui, 14 d’abril, els XII Premis Isabel Coll, que reconeixen el compromís amb la defensa dels valors democràtics i socialistes de persones joves o entitats juvenils, i que són referents en l’àmbit de la cultura i la participació juvenil, com també de la lluita per recuperar la memòria democràtica.

Han rebut els guardons la periodista Carme Buades, l’Anuari de la Joventut i el dramaturg i escriptor Sebastià Portell, i les mencions han estat per a Xesc Mainzer, exvicepresident dels Joves Europeistes i  Federalistes d’Espanya, i Carles Bover, guanyador d’un premi Goya.

El candidat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha reivindicat la necessitat de “més persones com els premiats d’avui”, que lluiten pels valors democràtics, “perquè estam en un moment de banalització de l’abisme, i per tant, molta força a tots vosaltres per seguir reivindicant que no tornem a caure mai més en aquest abisme que tenim tan a prop”.

La candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha agraït la “feina i el compromís” dels joves premiats avui perquè fan “possible que no oblidem el que va passar en aquesta terra” i ha insistit en com és d’important “lluitar per una societat igualitària”, una lluita en la qual “el Partit Socialista sempre hi ha estat i sempre hi estarà”.

Respecte de la tasca realitzada aquesta legislatura en la recuperació de la memòria històrica, Armengol ha dit que “sempre que hi ha un govern d’esquerres s’avança, però no és suficient” i ha posat de relleu com “una de les millores tasques fetes aquesta legislatura” el poder “retornar 70 cossos a 70 famílies, però això no és suficient”.

En aquest sentit, la candidata a revalidar la presidència del Govern, ha demanat “que mai no oblidem d’on venim” perquè “anem molt enrere en l’objectiu d’erradicar la discriminació” però que “malgrat els vents que bufen, els socialistes seguirem defensant la gent i seguirem sent valent aprovant lleis que ens permetin anar cap a una societat millor”.

A l’acte de lliurament dels premis també ha assistit el candidat a la batlia de Palma, José Hila, qui ha apuntat que, precisament, “els reptes que tenen els joves al davant ara també són els reptes de la ciutat de Palma, com són l’habitatge, la mobilitat sostenible o les energies renovables”, i ha insistit en que “només avançarem en aquest sentit si governa el Partit Socialista a partir del 26 de maig”.

Isabel Coll

Isabel Coll fou una jove militant socialista que va defensar els valors de la llibertat, la igualtat i la justícia. Fins i tot en les pitjors circumstàncies, ja que fou víctima de les represàlies del feixisme durant la Guerra Civil i la dictadura. Primer fou condemnada a mort i després la pena màxima li fou commutada per la cadena perpètua i que va morir fa quatre anys.

Guardonats als XII Premis Isabel Coll

  • En la categoria de persona jove referent en la lluita pels valors democràtics i socialistes: Carme Buades, periodista especialitzada en gènere
  • En la categoria d’entitat o col·lectiu referent en la lluita pels valors democràtics i socialistes i/o de l’àmbit de la participació juvenil: Anuari de la Joventut, un instrument clau per al desenvolupament de les polítiques de joventut
  • En la categoria de persona jove referent en l’àmbit de la cultura o la reivindicació de la memòria històrica a les Illes Balears: Sebastià Portell, dramaturg i escriptor
  • Mencions honorífiques per a:
    • Xesc Mainzer, exvicepresident dels Joves Europeistes i Federalistes d’Espanya
    • Carles Bover, premi Goya 2019 al millor curtmetratge per Gaza.

Comments are closed