El PSIB-PSOE critica la manca d’ordenació del lloguer turístic a Eivissa i l’atribueix a què el president del Consell “no ha fet absolutament res en 4 anys”

La candidata número 5 del PSIB-PSOE al Parlament de les Illes Balears per Mallorca, Mercedes Garrido, ha visitat Eivissa i Formentera aquest divendres per explicar les propostes electorals en matèria d’habitatge

La candidata número 5 del PSIB-PSOE al Parlament de les Illes Balears per Mallorca, Mercedes Garrido, ha criticat la manca d’ordenació del lloguer turístic a Eivissa, ja que “no s’ha fet res per lluitar contra un dels principals problemes de l’illa que és l’intrusisme en el lloguer turístic” i l’atribueix a què “el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, no ha fet absolutament res en 4 anys per canviar la situació actual”.

D’aquesta manera, Garrido ha explicat que “la resta de les illes tenen el Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics aprovat i en marxa, però el Consell d’Eivissa, governat pel PP, és l’únic que no ha fet feina per solucionar uns dels problemes principals de l’illa d’Eivissa”. “Eivissa té un parc d’habitatge molt pressionat per part del lloguer vocacional i s’han de trobar solucions des de la previsió i la gestió política”, ha dit Garrido.

Per la seva banda, el candidat del PSIB-PSOE al Consell d’Eivissa, Josep Marí ‘Agustinet’, ha exposat que “volem mostrar el nostre compromís en la lluita contra l’intrusisme en les activitats econòmiques, fonamentalment el turisme i d’altres complementàries, com és el transport”. “El Consell d’Eivissa ha mirat cap a un altre costat davant d’una situació a la qual no s’hi ha actuat amb tots els recursos que té el Consell”.

“La desídia i la falta d’actuació es demostra per exemple amb l’últim Pla d’Inspecció Turística aprovat pel Consell Insular·, i hi ha afegit que “aquest Pla no establia ni una sola menció al lloguer turístic ni cap mesura prevista”. “Tenim clar que els pisos i les cases han de ser per viure la Gent d’Eivissa, hem de limitar les places turístiques i, definitivament, acabar amb la problemàtica dels lloguers turístics il·legals, que tant de mal fan, afectant la convivència i a l’accés a l’habitatge”, ha dit el candidat socialista.

També, Garrido ha visitat Formentera on ha ressaltat que “els i les socialistes crearem una empresa pública d’habitatge que permeti construir més habitatge públic, amb més facilitat, i gestionar el sòl”. A més a més, Garrido ha incidit que “volem habitatges per a la classe mitjana i treballadora de Formentera a un preu assequible i cercant l’equilibri entre ampliar el parc públic d’habitatge i el consum de territori”.

El senador del PSIB-PSOE per Eivissa i Formentera, Rafael Ramírez, ha destacat que “l’oficina d’habitatge implantada aquesta legislatura ha estat la punta de llança progressista de les propostes que tenim per aquesta legislatura”. En aquesta línia, ha recordat que aquesta oficina  “s’ha dotat de personal, recursos econòmics, línies de subvencions” a més de la “redacció del reglament de lloguer sostenible”, ha dit Ramírez.

Així, ha explicat que “la borsa de lloguer sostenible generarà seguretat jurídica en el mercat de lloguer, tant per a les persones que necessiten un habitatge, com per qui les posa a disposició dels ciutadans”. D’una banda, “els tenedors obtindran seguretat jurídica, seguretat davant possibles impagaments, es garantirà la integritat física de l’immoble i les deduccions fiscals del 90% que garanteix la llei estatal d’habitatge”, ha assegurat el socialista.

Finalment,  Ramírez hi ha afegit que “el Consell generarà un incentiu econòmic com la bonificació de l’IBI i fems per compensar la diferència de preu”. La idea ha dit, “és que surti més a compte llogar a residents que a turistes”. D’aquesta manera, ha afegit que “es pretén revertir l’actual situació cap a un fi social per a vertebrar i cohesionar poble i ciutadania”.

Comments are closed